Channel Jongerenwerk

Landelijk channel

Vraag

30 maart 2021
Lector Jeugd en Samenleving
OPROEP

“Heb jij verhalen van jongeren over wat jongerenwerkers voor hen doen in coronatijd?”

De lectoraten Youth Spot (Hogeschool van Amsterdam) en Jeugd en Samenleving (Inholland) verzamelen verhalen van jongeren (16-25 jaar) over hoe zij de coronatijd beleven en de rol die het contact met jongerenwerkers voor hen speelt. Heb jij contact met jongeren die wel willen vertellen hoe het met ze gaat en wat het jongerenwerk voor ze betekent? Vraag ze dan vooral om hun verhaal te delen via deze link! Je mag als professional ook zelf de verhalen van jongeren aan ons mailen. Alles blijft anoniem. De uitkomsten worden verwerkt in een korte rapportage voor de academische werkplaats KeTJA-A en gedeeld met alle partners, waaronder de gemeente Amsterdam. Voor meer info zie de link. 

#Kind en Jeugd #Sociaal en gezond #Preventie
Praktijkondersteuner somatiek/ ouderen

Sorry mijn nummer 06-11090703

Praktijkondersteuner somatiek/ ouderen

Ik als hulpverlener en daarnaast moeder van een 21 jarige zoon met autisme en daarnaast een 18 jarige zoon met recent nah kan zeggen dat de zorg echt slecht is. Ik probeer via de wegen die ik ken zoveel mogelijk te bemiddelen tussen goede begeleiding en mijn, volwassen, zonen. Ik merk dat alles helaas gestuurd wordt door geld en macht van de verzekeraar. Protocollen, richtlijnen ed.

Er zijn echt goede hulpverleners, maar het is lastig. Als je een goede hulpverlener bent heb je tegenwoordig ook hardheid nodig om je in die zakelijke wereld staande te houden. Dit houdt in dat er steeds minder ruimte is vanuit het systeem en hulpverlener om soms überhaupt zorg te leveren.

Ik kan er boeken over schrijven en zit nu door alle muren die ik omver moest werken, ziek thuis.

Wil je weten hoe het werkelijk werkt in de zorg van een ervaringsdeskundige hulpverlener dan mag je mij benaderen.

Sociaal werker

Hoi Femke,

Collega's van me van team Jongerenwerk zijn geïnterviewd voor het EO programma Avondklok. Mogelijk is het filmpje interessant.

Hier de link naar het fragment:
https://www.npostart.nl/de-avondklok/30-01-2021/VPWON_1329761
Vanaf 29:48 komen de jongerenwerkers in beeld.

Met vriendelijk groet,
Grejanne Dijkstra

Project/ management assistente

Ik ken wel 2 jongerenwerkers in mijn netwerk....

Jean Marc Paap
Ervaringsdeskundige

Goedemiddag Femke,

Wij werken hier met Participanten jongeren die een afstand op de arbeidsmarkt hebben. Hij is via de gemeente bij ons binnen gekomen.
Hij vind corona zeer beperkend, hij is zijn vrijheid kwijt. . Hij werkt nu met mij als zijn Harrie . Om een volwaardig magazijn meester te worden ik zie hem groeien en ben zeer blij me t hem gaat echt een topper worden , als ik klaar ben met zijn opleiding! Merk aan hem dat hij echt vrolijker is geworden!
Voor meer info mag jij mij ook bellen op 06 10726739 Jean Marc Paap

Sociaal Werker

Hoi bel Meidenwerker Rajae Aoulad even tel 0618188432 r.aoulad@combiwel.nl

Groet Wendy