Vraag

9 september 2020
Inhoudelijk medewerker

“Werk jij als kinderwerker? En wil je ons helpen om in beeld te brengen hoe het kinderwerk er anno 2020 uitziet? Deel dan nu jouw ervaringen! (zie toelichting)”

Toelichting

In de laatste jaren is er voor het kinderwerk* veel veranderd, onder andere met de transformatie van het jeugdstelsel in 2015 en de bezuinigingen die in sommige gemeenten daarop volgden. We zien dat er steeds meer aandacht is voor preventie en het versterken van de pedagogische basis in buurten, waar het kinderwerk onder vele benamingen een onderdeel van is. Om de rol en positie van het kinderwerk beter in beeld te kunnen brengen hebben we eerst een duidelijk beeld nodig van hoe het kinderwerk er anno 2020 uitziet. We zouden je daarom willen vragen om jouw ervaringen als kinderwerker in deze vragenlijst met ons te delen.

De vragenlijst bestaat uit tien vragen en is anoniem in te vullen. De vragenlijst is te vinden via de url onder dit bericht of via deze link: https://fd8.formdesk.com/nji/Vragenlijst_onderzoek_kinderwerk_2020

*Kinderwerk is een voorziening in de pedagogische basisinfrastructuur. Onder kinderwerk verstaan wij het sociaal werk met kinderen tot 12 jaar dat zich richt op alle kinderen in de buurt, met extra aandacht voor kinderen in een kwetsbare situatie die meer ondersteuning kunnen gebruiken.

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er

er zijn nu - 23 september 2020 -- al 36 werkers die de vragenlijst hebben ingevuld. Het zou mooi zijn als er nog een aantal bijkomen, zodat het een goed beeld geeft over het kinderwerk anno 2020Tot dusver hebben we 36 ingevulde vragenlijsten ontvangen. Dat mogen er meer wordenšŸ˜Š. Hieronder de link naar de vragenlijst:

https://fd8.formdesk.com/nji/Vragenlijst_onderzoek_kinderwerk_2020