Vraag

16 september 2020
Jongerenwerk

“Wie is er betrokken bij/ heeft kennis van innovatieve (digitale) projecten binnen het kinder- en jongerenwerk, of het brede welzijnswerk?”

Toelichting

Ik ben aan de NHL/Stenden in Leeuwarden begonnen aan de master Health Innovation. Ik wil graag suggesties en ideeën verzamelen van innovatieve, digitale projecten om elkaar te kunnen inspireren en van elkaar te kunnen leren.
Door het delen van kennis op dit gebied kunnen kinder- en jongerenwerkers elkaar verder helpen. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een ‘serious game’ binnen een bepaald thema, voor en met kinderen of jongeren.
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën, tips en/of contacten.

Kinder-, meiden-, tiener-,jongerenwerker

Hai Alie,
Als kinder tiener, meiden en jongerenwerker binnen de gemeente Almelo. Hebben wij de afgelopen corona periode veel digitale innovaties gedaan met jeugd. denk aan escaperooms, groepsspellen via whatsapp, spel en chat omgeving via discord, wie ben ik sessies via zoom,etc.. daarnaast hebben we regelmatig 1 op 1 facetime momenten met doelgroep. individuele aandacht en coaching op afstand. voor en tijdens corona heb ik ook redelijk wat innovaties binnen onze vakgroep ontwikkeld. gericht op de behoefte van de groepen en idividuen. Hierbij kijkend naar in welke ontwikkel fase de groep of het individu zich bevind en de omgeving waarin. Als je het fijn vind kan ik je hier meer informatie over geven in een digitaalgesprek via teams? ik hoor graag van je .
doortje

Directeur

Beste Alie, wellicht kun je contact leggen met Simone van Laar; zij is te vinden via de website simonevertelt.nl
Wellicht dat (niet ver bij jou vandaan) Tjeerd van der Meer, geestelijk verzorger Jeugdhulp Friesland, je ook nog van dienst kan zijn. Eventueel kan ik contactgegevens leveren. Succes en veel plezier met de master. Groet Robert Koorneef VGVZ

Beste Alie,
Ik ben werkzaam binnen de basis ggz voor kinderen. Wij zijn wel bezig met nieuwe manieren om cliënten te behandelen bijv door het opzetten van ehealth-modules om zo meer blended te kunnen werken en ook in ten tijden van corona toch de kinderen/jongeren kunnen behandelen. Zo zijn psychologen samen met onze ict-collega's bezig om bijvoorbeeld een e-module te maken voor "hoe werkt je brein" of "leefstijlprogramma". Waarbij de psychologen op de inhoud zitten en de ict-collega's het digitaal vormgeven.

Groetjes, Marleen

Medewerker

Beste Alie,

Ik heb veel ervaring binnen het jongeren en brede welzijnswerk als het gaat om gelijkwaardig samenwerken met ouders en burgers. Helaas is dit nog steeds innovatief.

Momenteel ben ik bezig met het begeleiden van een oudernetwerk www.oudersvanbetekenis.nl
Mogelijk krijg je daar een beetje beeld. Het samenwerken met ouders en wijkbewoners gebeurt nu nog vaak op basis van kaders die er in werkplannen staan en niet op de werkelijke vraag van de wijkbewoner of ouder. Of als die vraag wel wordt opgevolgd raakt die vaak kwijt omdat de wensen dan toch net wat anders zijn of onvoldoende passen in de werkplannen qua tijd of eindresultaat. Ondanks alle goede bedoelingen van de professionals, want die willen echt wel.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt

Ervaringsdeskundige

Hi Alie,
Goede vraag. In Utrecht is Team Liquid een e-sportsfacility gestart in het nieuwe stationsgebied van Utrecht, Het Platform. Echt nice, https://www.youtube.com/watch?v=MSLJKIXLr8Y#action=share.

Succes met je studie. Mvg, Marian Versteeg

Jongerenopbouwwerker

Hiervoor heb je Bianca Boender van You!nG nodig. Die kan dit! Je vindt haar ook hier binnen sociaal domein en anders even een berichtje via de site: www.you-ng.nl