Vraag

12 november 2020
Opbouwwerk

“Zijn projecten in het welzijnswerk te omvatten in een systeem/programma? Hoe doe jij dat? Hoe hou jij overzicht op je werk? Hoe navolgbaar ben jij in je project? En hoe doe je dat met de individuen? Met welk systeem/format werk jij?”

Toelichting

Wij als opbouwwerkers, jongerenwerk, mantelzorg/ouderenwerk en vrijwillige inzet van gebiedsdeel Gebiedsdeel Wolvega zijn op zoek naar een goed systeem/format om mee te werken. In dit systeem/format willen we onze projecten kwijt kunnen en onze processen goed kunnen weergeven. Tegelijkertijd willen we niet dat onze vrijheid van handelen in het gedrang komt. Wat zijn de ervaringen? 

Opbouwwerker / projectleider samenlevingsopbouw

Hi Geeske,
Wij werken binnen Xtra sinds kort met RegiCare. Alles wat we hiervoor hebben geprobeerd binnen de organisatie was erg lastig mee te werken als opbouwwerker. Ik ben best te spreken over dit systeem. Mijn insziens is het nooit het leukste onderdeel van het werk, maar door het te doen kun je ook zelf beter je succesverhalen registreren. Leuk voor jezelf, de orgaisatie en de opdrachtgever dus.

Succes met het vinden van een passend systeem!
Groet, Sabine

Ambulant begeleider

Hoi Geeske, ik heb zelf goede en prettige ervaringen met Nedap ONS, hierbij komen alle processen aan bod van rapportage, werken aan doelen, documenten, tijdsregistratie tot financiering. Daarnaast vind ik persoonlijk een heel prettig en overzichtelijk werkbaar systeem met tevens de mogelijkheden om met collega's te communiceren.

Succes met je zoektocht!

Hartelijke groet, Francis

Ervaringsdeskundige

Hoi Geeske,
RegiCare van AdSysCo is een goed en uitgebreid systeem die goed aansluit op je vraag. Dit systeem laat goed alle processen zien, rapportages kunnen er uitgehaald worden en een koppeling met Positieve Gezondheid kan er worden gemaakt. Als je wil, kan ik je vraag doorzetten. Hoor het groetjes Elaine

Operationeel en beleidsmedewerker Jeugd 12+

Hoi Geeske wij in Langedijk/Heerhugowaard werken met DAS systeem heel goed inzetbaar voor individu als wel groep als wel project proces bewaking. Groetjes Guus Montenegro