Hoi Misja,
Wij laten dit 'gewoon' doorgaan. Niet na de avondklok, dan zijn we in sommige gevallen wel bereikbaar.
We werken in een cruciaal beroep, waar juist nu extra aandacht nodig is voor kwetsbare jeugd/kinderen. Onze activiteiten gaan dus -op locatie, en waar de RIVM-richtlijnen in acht genomen kunnen worden, gewoon door.
Mogelijk -door nieuwe variant- meer afstand (2 m) en strengere 'klachten-check'. Ben je verkouden, blijf thuis en laat je testen. Hopelijk kun je hier wat mee. Succes
Groet, Sandra Pardoel van Stichting De Katrol
Hallo Sandra,
Hoeven jongeren zich niet voor in te schrijven bij jullie activiteiten?
Het moet volgens mij wel een besloten karakter hebben, of vergis ik me?
Gr. Diederik
Hoi Diederik,
Bij ons staan deze afspraken met de kinderen inderdaad al gepland, en in kleine groep bij partners waar de RIVM-richtlijnen in acht genomen kunnen worden. Zij hebben zich dus al aangemeld voor de -vaste- activiteiten. Wij beroepen ons op de 'ontzegging voor het werken met en voor kwetsbare kinderen' en wij beperken ons tot een hele kleine groep (max 2 kinderen en een ouder en een van onze teamleden). Het meeste gebeurt online, behalve waar het niet werkt. Gr. Sandra
Hoi Misja, wist jij dat er een jongerenwerkers whatsapp groep bestaat?
Dit is een landelijke groep waar heel veel jongerenwerkers zitten.
Ik heb deze vraag daar ook terug gezien en er zijn veel antwoorden gegeven.
Als je mij je nummer stuurt, dan zal ik aan de beheerder vragen of hij jou toelaat.
Gr. Diederik
Hey Diederik,
Mijn collega heeft deze vraag inderdaad ook in de groepsapp gesteld. Veel bruikbare reacties gehad, heel fijn!
Groetjes Misja
Hoi Diederik en Misja is het mogelijk om mij aan bestaande Jongerenwerkers Whatsapp toe te voegen?
Gr Guus Montenegro van de gemeente Dijk & Waard.
Hoi Diederik,
Waar zou je mijn telefoonnummer willen ontvangen en zou je mij dan toe willen voegen?
Groet,
Michelle Stouten (Jongerenwerker - Gemeente Lochem)
Bekend dilemma; wat we nu gedaan hebben is de gemeente in de Lead te zetten, in het zorgen van een netwerkoverleg. Daar sluiten diverse beleidsonderdelen bij aan ( handhaving, sport, cultuur, communicatie) , maar ook Jongerenwerk, en andere jeugdinitiatieven.
De kracht ligt in de integrale afstemming in wat wel en niet kan, maar ook de communicatie, en activiteiten die voor en door jongeren georganiseerd worden.
Laat vooral de gemeente in de lead betreft wat wel en niet kan en mag.
Laat vooral de jongerenwerkers in de lead betreft het denken in mogelijkheden in het werk, daar zijn we geweldig in!
Ons jongerencentrum bijvoorbeeld is dicht voor bezoek maar toch zijn we nog wel te vinden bij de noodopvang op scholen (Met afstand en mondkapjes), geven we sportactiviteiten op verschillende buiten locaties, draait de doelgroep i.s.m GGZ wél door want kwetsbaar en zijn we online te vinden met zelf gemaakte programma's, activiteiten of in gesprek d.m.v. videobellen. Daarnaast is het nog wel mogelijk om 'real life' 1 op 1 gesprekken met jongeren te houden mits er geen klachten zijn. Genoeg opties die allemaal door kunnen gaan!
Verder zijn reguliere locatie gebonden activiteiten bij ons allemaal geannuleerd. Scholen massaal dicht is jongerencentrum ook dicht wat ons betreft, met een avond klok natuurlijk helemaal.
Maar vergeet dus niet, jongerenwerk is niet alleen de accommodatie.
Hoi Misja,
Wij gaan bij het OJO (Ontmoetingcentrum Jonge Ouders) daar steeds weer anders mee om, we volgen de maatregelen op de voet en hebben een vaste flyer die we steeds weer aanpassen.
We hebben voor de Lockdown de groep gereduceerd naar max 4 deelnemers, met opgeven via de app. En nu tijdens de lockdown zijn we open op afspraak, met alle geldende maatregelen (handen wassen, handschoenen aan in het winkeltje, mondkapje op etc.)
Tijdstip van de activiteiten op locatie aanpassen dus eerder beginnen en eerder stoppen met de activiteiten rekening houdend met de RIVM .