Vraag

10 maart 2021
Specialist kwetsbare jeugd en jongeren
OPROEP

“Weet jij welke belemmeringen en behoeften jongeren hebben m.b.t. sport en bewegen? Of wil je hier meer over weten? Kijk mee met het Kenniscafé op 25 maart.”

Toelichting

Iedere jongere die wil sporten of bewegen, kan dat doen in Nederland. Of ligt het niet zo simpel? Op donderdag 25 maart organiseren Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur een Kenniscafé over jongeren die opgroeien in armoede en wat hen tegenhoudt om mee te doen aan sport- en beweegactiviteiten. Zijn er oplossingen om deze jongeren te ondersteunen om actiever te worden? 

Tijdens het Kenniscafé worden de resultaten gedeeld van het onderzoek 'Kan ik Meedoen? Sport en bewegen voor iedere jongere', die inzicht geven in de belemmeringen en behoeften van deze jongeren. Daarnaast gaan een jongerenwerker, buurtsportcoach en beleidsmedewerkers in gesprek over de uitkomsten. Én komen jongeren zelf tussendoor aan het woord om te vertellen wat zij ervan vinden! 

Je kunt (gratis) online deelnemen aan het Kenniscafé. Het complete programma, de sprekers en hoe je je kunt aanmelden vind je op de evenementenpagina.

Deze vraag heeft nog geen reacties.