Vraag

14 april 2021
Profielfoto van Marin Olijve
Sociaal Werker

“Voor het opzetten van een groep voor enkele meiden op een middelbare school ben ik benieuwd: In welke vorm wordt het meidenwerk bij jullie aangeboden? (inlopen, activiteiten, workshops?)”

Toelichting

Maar ook: Worden de meiden doorverwezen, of komen ze zelf bij de activiteiten aanwaaien? En met welke doelstelling worden de activiteiten aangeboden? Ik ben bezig om een groep op te zetten voor enkele meiden op een middelbare school. Ook kom ik heel graag in contact met een meidenwerker, die actief is op een middelbare school om wat verdiepende vragen te stellen. 

Profielfoto van Emily Schilperoort
Sociaal werker 3 - Jeugdwerker (Kinderwerk en Jongerenwerk) Den Haag

Hi Marin,
In ons team (Leidschenveen-Ypenburg) bieden wij zeker inlopen, activiteiten, workshops en vaste meidengroepen aan die de focus leggen op bijpassende thema's, trends en ontwikkelingen. Ik zie binnen het meidenwerk dat meiden bij mij zelf komen aanwaaien, waarbij de ene interesse heeft in een vaste groep en de ander graag individuele ondersteuning wenst. Daar spelen de scholen, samenwerking- en netwerkpartners uiteraard ook een rol in.
Als er behoefte is aan een sparring moment over het meidenwerk, sta ik daar altijd voor open - om van elkaar te mogen leren.
Succes!
Groet,
Emily

Profielfoto van Dimitri Hiy
Directeur Registratiesysteem DAS | Makkelijk en slim registreren binnen het sociaal domein

Hoi, Marin,

In mijn jongerenwerktijd sloegen themagebonden workshops (gericht op actuele onderwerpen) en sport altijd aan, maar dit is uiteraard geheel afhankelijk van de groepskenmerken.

Profielfoto van Bianca Boender
Directeur methodiekontwikkelaar/trainer

Haai Marin,

Leuke vraag! Is het n.a.v. onze You!nGwoman/ You!nGgirl training? Ik kan je met Jiska van Jeugdpunt en Betty Haitsma in contact brengen.

Zal ik je appen?

Groeten Bianca

Profielfoto van Tewatha Muller
Jongerenwerker

Hi Marin
Ik werk op twee middelbare scholen en heb daarnaast in de wijk een meidengroep. Bij de meidengroep heb ik ze via de school geworven. Op de middelbare school komen ze via de mentoren binnen.

Profielfoto van Drifa Bakkali
Drifa Bakkali
Jongerenwerker

Ik heb een meiden groep die ik elke twee weken twee uur zie met een programma. Van workshop tot verdedigings lessen maar ook beauty en levensstijl komen aan bod