Vraag

25 mei 2021
Jongerenwerker

“Zijn er organisaties bekend met het tijdelijk "uitlenen" van een jongerenwerker?”

Toelichting

Wij hebben een vacature openstaan en deze is op dit moment niet te vervullen. We zijn aan het kijken naar een overbrugging van een paar maanden. En kwamen zo hierop. Het detacheren van een, in dit geval, jongerenwerker. Ik ben benieuwd of er organisaties zijn die hier gebruik van maken. En zo ja, hoe gaat dit in zijn werk? 

Directeur DA Systems B.V. | Social Effect

Hoi, Susanne,

Geen onbekend fenomeen, heb in mijn eigen jongerenwerktijd voor twee verschillende (naburige) organisaties gewerkt.

Wellicht ook interessant om contact op te nemen met Welzijn E25, zij zijn ook regionaal actief, dus wellicht dat zij kunnen helpen (advies of beschikbare jongerenwerkers). Mocht je contactgegevens nodig hebben, dan kun je mij gerust een berichtje sturen.

Manager innovatie, leren&ontwikkelen

Hoi Susanne,
Wij detacheren zelf als organisatie soms medewerkers op verzoek van de andere partij. Zo heeft een praktijkschool gevraagd om de jongerenwerker die daar al actief was als jongerencoach, voor een periode binnen de school aan te stellen als coach. Je stelt een overeenkomst/contract op nadat de voorwaarden zijn besproken en spreekt af wat de maandelijkse kosten zijn die moeten worden betaald (loon + stukje overhead = kostprijs per uur), voor hoeveel uur en voor hoe lang en wat bijv. afspraken zijn bij ziekte of langdurige uitval. DAt kan dus ook als jullie iemand gedetacheerd willen krijgen van een andere organisatie (neem ik aan, want uitzendbureau heeft natuurlijk eigen voorwaarden). Kwestie van afspraken vastleggen dus.

Woonbegeleider Forensische Psychiatrie

Ik heb hier wel enige ervaring mee. Ik heb een aantal jaren gewerkt als ZZP'er in het Jongerenwerk. Tijdelijke aanstellingen waren een uitkomst voor instellingen die een aanbestedingstraject te wachten stond of een fusie. Ik heb dit 6 jaar gedaan.