Ik vraag me dan af op welk tijdstip "nachtvoetbal" dan plaats vind. Het geeft geluid die de buurt wss na 22.00u niet gaat waarderen. En die balans moet er ook zijn.
Eens! Ik denk wel dat er sowieso overlast is en dat het op deze manier beter gemanaged kan worden.
Geen goed idee
Nachtvoetbal, Waar doe je dat? Krijgen andere buurtbewoners geen last van? Hoe kan je bij voetbal 1,5 meter afstand houden ?
Dag en nacht ritme is sowieso verstoort. Als je na negen uur eet komt je lichaam dan pas op gang, omdat je dan de energie hebt.
Als je een activiteit aanbiedt kan je de geluidsoverlast “controleren”
Erkenning van de ramadan is belangrijk voor hen, zo bereik je ze meer. Vanuit die ingang kan je het fysieke contact met de jongeren verder uitbreiden dus ik zie er zeker de meerwaarde van in. Mits alles past in de huidige wetgeving.
Ze mogen volgens mij nog niet in een zaal sporten en dus zou het buiten moeten gebeuren. Dat is natuurlijk niet wenselijk voor de omwonende.
Als je een plek hebt buiten waar het niet erg is dat ze geluid maken in de nacht kunnen ze wel wat met een bal doen maar niet een traditioneel potje voetbal. Bijvoorbeeld vakken maken waar ze binnen in moeten blijven en dan met de bal de kegel/fles water van de ander moeten omschieten. Of een van de vele andere balspellen waar ze op afstand kunnen blijven.
Mijn ervaring met de jongeren die meedoen met de Ramadan is dat hun ritme sowieso verstoord is omdat veel van hun overdag wat proberen te slapen. Daar zou ik me niet teveel zorgen over maken.
Dag,
Het nachtvoetbal te organiseren lijkt mij om twee redenen geen goed idee: Ten eerste zal je snachts een plek moeten vinden om voor de omwonende geen overlas te veroorzaken en ten tweede het verstoren van het dag en nachtritme is niet goed voor het bioritme! Het doel van de Ramadan is om je gewone levensritme aan te houden maar het eten doe je op een ander tijdstip! Dat kan zijn heel vroeg in de ochtend zijn of zelfs snachts.
We hebben in de regio Tilburg Midnight Futsal Tournament 2020 en Side Events geannuleerd. Niet vanwege een principieel pedagogisch besluit maar vanwege de RIVM maatregelen. De voorgaande edities werden goed ontvangen niet alleen door de doelgroep maar ook door hun ouders, en partners waaronder veel vertegenwoordigers vanuit de gemeenschap. Aan de activiteit hangt een leeftijdsgrens en de teams worden begeleid door een volwassen coach, bij minderjarigen moet er toestemming zijn van ouders. We kiezen juist niet voor de naam ramadan toernooi, zodat ook andere jongeren kunnen deelnemen. Binnen dat kader zie ik het als meerwaarde om ook in die bijzondere tijd de relatie aan te kunnen gaan met onze doelgroep.
Het lijkt me heel lastig om in de huidige samenleving dit te doen. Voorheen werd hier in de omgeving dit georganiseerd in een grote sporthal waar men geen overlast heeft kunnen veroorzaken, dit was een groot succes en werd ook druk bezocht, wat weer voor minder (geluids)overlast op andere plekken zorgde, echter mag dit helaas op het moment niet. Het verstoorde dag/nacht ritme is daarnaast iets wat voortvloeit uit de Ramadan zelf, de Iftar is ten slotte na zonsondergang en veelal horen we dat mensen dan juist even gaan sporten of actiever bezig zijn omdat ze daar op andere momenten geen energie voor hebben. Kortom, goed alternatief echter helaas niet toegestaan door het RIVM op het moment.