Hi Kirsten,
Thanks voor je vraag :) Ik zou een heel verhaal kunnen typen maar ik verwijs je liever even door naar onze Facebook pagina 'Jongerenwerk Welzijnskwartier KRV' of ons instagram account: @jongerenwerkwzk, zodat je een goede indruk krijgt van hoe wij te werk gaan.
Een aantal voorbeelden:
- 'DJ & Producers Academy'
Een fysieke plek waar jongeren hun talent ontwikkelen op het gebied van dj'en, muziekproductie, live muziek, bandvorming; 'onze' jongeren streamen nu live via platformen als Twitch, Instagram en Facebook, waarmee we ze een groter platform geven en tegelijkertijd laten zien wat wij allemaal doen. Daarnaast organiseren we ook groepsworkshops via Zoom / Teams :)
- 'Live Cooking'
Koken met (kwetsbare) jongeren via ons Instagram kanaal. Deze activiteit richten we zo in dat jongeren thuis ook live mee kunnen koken. Dus interactief en tegelijkertijd leerzaam omdat ze op deze manier ook leren koken.
- Instagram Live Q&A
In gesprek met jongeren via instagram live, waarbij we jongeren 'in de uitzending halen' en samen live zijn. Om de Q&A gaande te houden maken we gebruik van diverse stellingen waarop jongeren in de chat of live kunnen reageren.
- Besloten Zoom sessies
Over diverse onderwerpen (pestgedrag, seksualiteit etc.) in een veilige online omgeving;
Ik hoop je hiermee voldoende op weg te hebben geholpen. Mocht je verder nog vragen hebben, stel ze gerust.
Groetjes,
Roy van Schie
Sinds de Coronacrisis wordt er binnen ons team vooral gewerkt met online behandelingen. Dat zijn individuele behandelingen die we anders face-to-face doen. Wanneer de jongere instemt worden er naast de online afspraken gewerkt met e-health modules (vanuit de omgeving 'Minddistrict') die de jongere tussentijd kan doorlopen waarna er in de online behandeling wordt doorgesproken naar aanleiding van de feedback die de jongere heeft gegeven als reactie op het doorlopen van de module. We hebben hier geen protocol voor. Wat we ook inzetten zijn online EMDR behandelingen. Daar wordt in de praktijk altijd gewerkt met een protocol, zowel bij face to face behandelingen als online. Bij de andere online behandelingen kan er, net als bij face to face contacten, gewerkt worden met een behandelprotocol.
Hoi @Kirsten Varenhout
Ben je onlangs bij de videosessies geweest over dit thema? Je kunt de verslagen terug lezen. Zie de link hieronder. Ook de linkjes en documenten die ik heb geplaatst bij @Elin Tax haar vraag op dit channel zou je kunnen terug lezen. Je zou ook met Elin kunnen contacten en de informatie die jullie verzameld hebben met elkaar delen. Dan maak je gebruik van elkaars bronnen. Succes met je onderzoek en de documenten lezen!
Dag Kirsten,
Ik verwijs je naar Humanitas Match. Zie www.humanitastwente.nl of een mail naar l.kampman@humanitas.nl.
Succes, Marjolein Nieuwenhuisen
Ik doe zelf geen jongerenwerk, maar werk wel veel met hen samen; Compass Uden. Zij gebruiken discord. Ik heb daar dus zelf geen ervaring mee. Daarnaast gebruiken ze veel social media; you tube en Insta.
Check Compass Uden of MC Uden voor meer info.
Succes.
Ik werk zelf niet in het jongerenwerk maar in Rotterdam werken wij nauw samen met JOZ.
Jongerenwerk op Zuid. Zij hebben momenteel een groot digitaal jongerenwerk. Goede club.
Www.stichtingjoz.nl
Hallo Kirsten,
Bianca en de anderen geven je al mooie tips! Klopt het dat je deze vraag ook gesteld hebt in de appgroep Online Jongerenwerk? Dan heb je al heel veel materiaal bij elkaar denk ik. Zo kun je op de website van het NJi veel informatie vinden, als je kijkt onder corona/professionals/jongerenwerk. Maar ook internationale kennis kan relevant zijn voor jouw onderzoek. Kijk eens op de website van de Europese Commissie of op Digitalyouthwork.eu - een platform waarin zeven landen samenwerken om vanuit het jongerenwerk de kracht van digitaal / online jongerenwerk te verbeteren en te versterken.
Succes met het onderzoek en laat het weten als je je conclusies en aanbevelingen kunt delen!
Groet, Pink Hilverdink
Dat klopt, deze vraag heb ik ook in de groepsapp gesteld. Heb al heel veel informatie binnen! Waarvoor dank aan een ieder.
Als jongerenwerker werk ik outreachend, dus daar zijn waar de jongeren zijn. Online werkt dat niet anders. Ik gebruik daarbij de tools die jongeren gebruiken. In de praktijk zijn dit vooral WhatsApp, Insta en Snap. Ik heb ook FB, maar daarmee bereik ik vooral ouders, buurtbewoners, netwerkpartners, etc. Mijn organisatie eist dat ik hiervoor geen privé accounts gebruik, want ook online kan je werk en privé beter gescheiden houden. Online jongerenwerk bestaat voor mij niet echt als een aparte werkvorm. Ik doe gewoon jongerenwerk en maak daarbij gebruik van online tools
Beste Kirsten,
Door NJI en JOZ jongerenwerk is een goede handreiking gemaakt over online jongerenwerk, met veel informatie hierover.
Succes met de studie,
met vriendelijke groet, ernst radius, Sociaal Werk Nederland
Als toezichthouder in de jeugdzorg sta ik niet met de voeten in de klei.
Met kwaliteit en veiligheid van zorg als leidraad ben ik blij dat in mijn organisatie geen coronabesmettingen (niet bij cliënten en niet bij jeugdzorgwerkers) zijn geconstateerd; terwijl we zorg leveren met crisis opvang, in residentiële groepen, pleeggezinnen en gezinshuizen.
Videobellen, waar veel jeugdzorgwerkers een drempel voor hadden, blijk vaak goed te werken.