Vraag

14 mei 2020
Jongerenwerker

“Hoe gaan jullie als jongerenwerkers om met het grip houden op het (online) contact met de jongeren? Ik ben benieuwd naar jullie tips!”

Gebiedsteam, jongerenwerk

Hallo Hannah,
Hier maken we een combinatie van het online contact houden met jongeren en het ambulante straatwerk waarbij we de jongeren face to face spreken.
Er zijn jongeren die van hun ouders nog niet veel naar buiten mogen, met hen ben ik vooral online in contact. Wekelijks app contact en met een aantal heb ik contact via Teams in groepsvorm. Hierbij zijn we aan het beeldbellen. Vorige week heb ik met een aantal meiden vragen uit de Kletspot gedaan.

We zijn erg actief op Social Media. 3 keer in de week worden zij uitgedaagd om challenges te doen. Ze kunnen hier vrijkaarten voor een Escape room mee winnen (wanneer deze weer open is).

Wat bedoel je precies met 'grip houden'?

Dag Hannah,

De ervaring leert dat je niet alleen contact zoekt en houdt via online kanalen, maar dat het ook (en vooral) belangrijk is om het contact op straat te blijven zoeken.
Bureau Talentenjacht! biedt vanaf 29 mei een online training waar we dit uitvoerig met elkaar bespreken. Ook op het platform Talentenjacht op Facebook (besloten) komen deze thema’s aan de orde en worden praktische tips uitgewisseld over hoe je online activiteiten kunt verzorgen.

Hoop dat je er wat mee kunt!

Groet, Geertje Kleine Schaars
Www.talenten-jacht.nl

Jongerenwerker

Da's best een hoge verwachting, dat je grip houdt op!
Je kan weinig anders dan regelmatig iets laten horen, even contact zoeken in een app-groep en dingen posten op social media, reageren en reageren op reacties, zodat je in beeld blijft. Jongeren reageren vaak wanneer het hun uitkomt, wanneer ze het zien en soms hebben ze ook even geen zin, .. en een andere keer weer wel.

Ik ben blij dat ik regelmatig de straat op ga en gesprekken aanknoop met jongeren die ik zie, online is anders dan "in real life". Het is goed om ze op te zoeken en actief contact te odnerhouden.

Elzo Niemeijer
Netwerkcoordinator

Ik werk zelf niet met jongeren maar werk samen met JOZ ( jeugd op Zuid) Rotterdam. Zij hebben daar veel ervaring in. Probeer hun !
Succes