Vraag

10 juni 2020
Jeugdwerker

“Welke "Corona-proof" activiteiten gaan jullie organiseren gedurende de zomervakantie? Activiteiten voor 4-12 jaar, en voor 12 jaar en ouder.”

Toelichting

In de bijlage staat een overzicht van de activiteiten die er in Hoogkerk (wijk in Groningen) georganiseerd worden. Vul het hieronder aan met jullie ideeën voor activiteiten!

Sociaal werker - Jongerenwerker

Voor ons als jongerenwerkers in de gemeente Voorschoten is het de eerste volle zomer die we gaan draaien. We zetten vooral in op buitenactiviteiten in sport & spel, creatief en ontspanning.

Persoonlijk heb ik een drive in mijzelf om verbindingen te leggen rondom de activiteiten. Dus zaken die we nu gaan uitzoeken is: Hoe krijgen we lokale ondernemers, lokale sport & cultuurclubs etc. mee in deze activiteiten en hoe bereid zijn ze om hierin een bijdrage te leveren.

Dit alles kan namelijk na de zomer doorstromen in een lokaal sportakkoord wat we aan het ontwikkelen zijn. Doordat we de zomer als warming-up gebruiken, kunnen we komen tot een mooie planning het jaar rond.

Specialist cultuur, zorg en welzijn

Dag Theresa, misschien kan de lokale muziek- of dansschool of theatermakers jullie verder helpen met plannen in de buitenlucht? Dansen, toneelspelen en zelfs muziek maken in de buitenlucht gaat prima. Maar misschien heeft Kunstencentrum Vrijdag ook wel goede ideeën voor beeldende kunst met kinderen? En misschien zijn er nog wat speciale Corona-potjes voor bijv bij het Fonds voor Cultuurparticipatie? Succes! Hartelijke groet, Angela

Adviseur jeugdbeleid en kinderrechten

Zie www.wegaanopzomerkamp.nl staat veel informatie over wat kan en mag komende zomer! #avonturenzomer2020

Hallo Theresa,
We doen in Den Haag Loosduinen ook bootcamp activiteiten met 12+.
Ik ga met tieners tie-dye doen met bleekmiddel op verzoek ook van de tieners. (How to filmpjes zijn op YouTube te bekijken ). Dit is perfect buiten te doen. Het stinkt namelijk nogal.
We mogen met kleine groepjes in de keuken die we hebben, dus ook net bedacht om een dag cakes en koekjes te bakken die we aan het eind van de dag tegen kostprijs weer verkopen aan buurtbewoners.
We bedenken veel met de jeugd samen.
We doen ook een kunstproject. Iedereen maakt onderdelen die samen een groot kunstwerk vormen. Schilderen, tekenen, houtbewerking, met haak- en breiwerk of loombreien er op. Alles is mogelijk.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
Groetjes Sabine Wenneker-Goessens

Coordinator

Wij gaan met de groep eenoudergezinnen die we ondersteunen een dagje naar een boerderij in de buurt.
Hier is voldoende ruimte om vrij te spelen en er zijn verschillende activiteiten die we in groepjes en 1 op 1 kunnen doen.
Zoals koeienmelken, trekker rijden, kano varen.

De kinderen in onze gezinnen zijn van 0 - 17 jar

Kinderwerker/speelgroepleidster

Wij dachten aan vossenjacht en een speurtocht door de buurt.

Tiener-/jongerenwerker

knikkerrace in zandhelling in de duinen voor 6-12 jaar

game of skate voor -12 en 12+

geochach