Hoi Lies,
Ja wij werken binnen ons team met een stoplichtmodel dat we vanuit Combinatie jJugdzorg gekregen hebben. Ik raad je aan eens met hen contact te leggen met de vraag of ze het met je willen delen.
Groetjes Peggy
Dag Lies,
Wellicht kan het helpen om het zelfredzaamheidsmatrix in te vullen samen met client/klant of als het vertrouwen er nog niet is n.a.v. eigen inzicht.
Dit is de “algemene” ZRM:
https://www.movisie.nl/tool/zelfredzaamheid-matrix-zrm
Dit is de link naar ZRM ontwikkeld voor jeugd:
https://www.zelfredzaamheidmatrix.nl/wp-content/uploads/200303-Handleiding-ZRM-Jongeren.pdf
Het geeft je een inzicht in hoeverre de klant/client zelfredzaam is op verschillende leefdomeinen en waar eventuele hulp ingeschakeld kan worden.
Groetjes,
Youri
Dat vind ik een goede tip. In Friesland werken een aantal wijkteams met www.krachtenwijzer.nl
De Krachtenwijzer is een interactief, toegankelijk digitaal screeningsinstrument waarmee op basis van criteria uit de Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) een adequaat beeld gegeven kan worden van de actuele zelf- en samenredzaamheid op de belangrijkste levensdomeinen.
Waarmee je een gedetailleerd inzicht krijgt in de mate waarin iemands zelfredzaamheid berust op eigen kracht, op eigen netwerk en op professionele hulp.
Tegelijk kan ook direct een online werkplan met doelen en acties gemaakt worden waarbij zowel de professionele hulp als het informele netwerk actief betrokken kan worden.
Meer op https://www.krachtenwijzer.nl/functionaliteiten-zelfredzaamheid/
Wordt gebruikt voor screening, meting en monitoring.
kijk ook eens naar de quick STEP de snelle standaard taxatie ernst problematiek. Op de site van NJI.
Hallo Lies,
Vanuit Veilig Thuis kennen we de veiligheidsgaranties waarmee aard en ernst wordt ingeschat.
Kijk eens op de site van nji.nl
Succes en groet,
Radha
Hallo Lies,
van de vragen die bij het Sociaal Wijkteam binnen komen wordt de urgentie bepaald door de Toegang (samenwerking tussen gemeente en ONS, tel. 14 0412 keuze 1). Misschien kun je met hen overleggen.
Groet,
Martijn
Goedemiddag,
Een instrument die wel eens gebruikt wordt is: https://www.movisie.nl/tool/ave-aanpak-voorkoming-escalatie-huishoudens-oplopende-problematiek
Het geeft vooral duidelijkheid over welke verantwoordelijkheden er zijn bij het opschalen. Vaak ook nog wel een probleem.