Channel Jongerenwerk

Landelijk channel

Te vinden in dit channel:

Jongerenwerk Videosessies

Videosessie
Tijdstip:

Nepnieuws en complottheorieën ...en rol van kinder- en jongerenwerk bij het weerbaar maken van de jeugd.

Een interessante videomeeting over wat je als werker  moet met al dat nepnieuws wat via social media verspreid wordt. Het coronavirus resulteerde niet alleen in een wereldwijde epidemie maar ook in een zogenoemde ‘infodemie’. Op het internet is een overload aan informatie en nieuws te vinden, maar ook aan nepnieuws en complottheorieën. Dergelijke berichten kunnen bijdragen aan het verscherpen van tegenstellingen en het vergroten van ongewenste polarisatie. Jongeren weten niet altijd nepnieuws te herkennen en lijken gevoelig(er) voor complottheorieën.

Wat is nepnieuws? Hoe herken je nepnieuws?  Wat kom je allemaal tegen aan complottheorien?  Wat kan je doen om jongeren weerbaarder te maken voor nepnieuws? Wat is de rol van jongerenwerkers bij dit onderwerp in vergelijking met ouders/onderwijs? 

Dat zijn de belangrijkste vragen die we tijdens deze vidoesessie willen bespreken.  Een interressante en oook praktische videosessie met inleidingen van Joline Verloove  van Kennisscentrum Integratie en Samenleving (KIS) en Bianca Boenders – You!ng.

et op: de videosessie duurt 1,5 uur

Bereid je voor door de volgende stukken te lezen:

Schrijf in! klik op de gele button

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er
Videosessie
Presentatie uitkomsten landelijke onderzoek onder kinderwerkers -
Tijdstip:

De toegevoegde waarde van het kinderwerk anno 2020 -https://us02web.zoom.us/j/81797070367

Hoe ziet het Kinderwerk er uit anno 2020? In de videosessie worden de uitkomsten van  NJI-landelijk onderzoek naar het kinderwerk gepresenteerd . Met dit onderzoek is situatie en inhoudelijke focus van het kinderwerk in beeld gebracht. Meer dan 200 respondenten hebben de vragenlijst ingevuld.  kinderwerkers uit heel Nederland. De eerste resultaten geven aan dat  +- 40% van de respondenten in hun functie officieel ook kinderwerker heet. Aan de andere kant is het dus goed om te zien dat meerdere professionals zich in de term kinderwerker herkennen. Een tweede fase in het onderzoek worden nog extra verdiepende  interviews met professionals en organisaties uitgevoerd. En er liggen een aantal uitdagingen voor vervolgacties en – onderzoek, die we willen bespreken in de videosessie.

.In de videosessie zal Mike Loef, adviseur NJi de resultaten van het onderzoek presenteren, waarna gelegenheid tot debat in breakout-groups over de resultaten van het onderzoek.

Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "De toegevoegde waarde van het kinderwerk anno 2020 -https://us02web.zoom.us/j/81797070367"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er

Experts

 • 6
  Dick Smit
  Consulent / trainer / coach jongerenwerk en jeugdbeleid
 • 6
  Bianca Boender
  Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
 • 5
  Pink Hilverdink
  Projecten & Advies voor Jongerenwerk, Maatschappelijke Diensttijd en internationale samenwerking