Jongerenwerk Videosessies

Videosessie
sterk kinderwerk, sterk jongerenwerk én een sterk vereniging BVjong
Tijdstip: Deelname gesloten

VIDEOSESSIE: “SAMEN STERK. SAMEN VOORUIT!”

De laatste videosessie voor de zomer is op donderdag 17 juni. Hierin willen we BVjong, jouw vereniging voor het kinder- en jongerenwerkers centraal zetten, kijken hoe we samen als werkers de schouders eronder kunnen zetten en hoe we onze samenwerking nog meer kunnen verbeteren.

Er zijn plannen genoeg om het kinder- en jongerenwerk ook na corona verder te ontwikkelen. Denk daarom mee over sterk kinderwerk, sterk jongerenwerk én een sterke BVjong, samen sterk, samen met jou!

Enkele van onze plannen:

 • Zo willen we, als het weer kan na corona, samen met werkers een aantal regionale meetings of praktijkbezoeken organiseren.
 • We zoeken werkers om een werkgroep sterk kinderwerk op te zetten.
 • We zijn bezig met een nieuw competentieprofiel jongerenwerk (en later ook voor kinderwerk).
 • We horen graag ideeën over hoe we de website, communicatie & social media, de ledenwerving voor BVjong en ook het bestuur BVjong kunnen versterken. Jouw hulp is hierbij van harte welkom.
 • We zoeken naar werkers die mee willen denken naar het invullen en uitwerken van de  plannen voor internationale uitwisselingen en projecten tussen werkers in Europa. De eerste reis, na de stop door corona, is zelfs al geweest. Hierover informeren we je binnenkort verder.

PROGRAMMA:
In deze videosessie laten we een aantal werkers aan het woord. (NAMEN VOLGEN NOG

Zij pleiten voor een sterk kinderwerk, sterk jongerenwerk én een sterk vereniging BVjong.

In de breakout-groepen kan je verder mee denken in een sessie over BVjong én  kinderwerk of jongerenwerk. (DUS kies of je in de breakoutgroep kinderwerk of jongerenwerk wilt 

Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "VIDEOSESSIE: “SAMEN STERK. SAMEN VOORUIT!”"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

BVjong en jongerenwerk

Deelname gesloten

BVjong en kinderwerk

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er
Videosessie
Jongeren en Corona: Kwetsbaarheden en kansen
Tijdstip: Deelname gesloten

Mentaal welzijn, veerkracht en jeugd: videosessie 2: De frustraties slaan naar binnen.

Deze videosessie is een tweeluik over mentale weerbaarheid van de jeugd en rol van kinder- en jongerenwerk daarbij.  De 2e videosessie  p donderdag 20 mei gaat over de mentale zorgen van jeugd in en na coronatijd . Over frustraties die zich een kind of jongere naar binnen richten in de vorm van innerlijke spanningen, eenzaamheid, schulden of  depressieve gedrag bij kinder- en jongeren. 

Met een Centrale presentatie “Jongeren en Corona: kwetsbaarheden en kansen “ door: Lysanne te Brinke en Ilse van de Groep, twee onderzoekers uit het SYNC lab Erasmus Universiteit  . Tijdens de presentatie delen Lysanne en Ilse hun kennis over (hersen)ontwikkeling van kinderen en jongeren en de resultaten van hun onderzoek naar de impact die de coronacrisis heeft op de mentale gezondheid van jongeren. Ook gaan ze in op manieren waarop jongerenwerkers deze kwetsbaarheden om kunnen zetten in kansen. Gezamenlijk denken we na over hoe we kinderen en jongeren na de coronacrisis aan een goede en veerkrachtige toekomst helpen.  

Tijdsplanning videosessie:

11.00 uur:     openingsmededelingen videosessie

11.05 uur       Presentatie “Jongeren en Corona: Kwetsbaarheden en kansen (SYNC lab - Lysanne te Brinke en Ilse van de Groep

11.20 uur      Vragen vanuit de chat

11.25 – 11.45 uur – break-out rooms

- vragen :

 1. Wat zie jij aan innerlijke spanningen (eenzaamheid, etc) nu bij de kinder- en jongeren? Herken je je in dat wat hierover in de presentatie is gezegd?
 2. Welke aanknopingspunten zien je om het mentaal welzijn van jongeren te versterken (nu én na corona)?
 3. Welke rol speel jij als kinder- en jongerenwerker hierbij?

11.45 uur: Terugkoppeling breakout-rooms met  reacties van SYNC Lab (Lysanne/Ilse)

12.00 uur: afronding

Meer informatie Erasmus SYNC Lab:

In het SYNC lab (Society, Youth, and Neuroscience Connected) onderzoekt hoe jongeren zich ontwikkelen tot actieve leden van de samenleving. Ze integreren verschillende perspectieven en combineren verschillende disciplines met elkaar. Zo richten ze zich in hun onderzoek op de ontwikkeling van zowel gedrag als de hersenen, en vinden we het belangrijk om met ons onderzoek dicht bij de maatschappij te blijven. Met behulp van ons platform YoungXperts betrekken we jongeren bij het vormgeven van ons onderzoek, bij het terugkoppelen van resultaten naar de maatschappij, en bij het vertalen van wetenschappelijke kennis naar concrete acties. In hun onderzoek werken ze ok samen met jongerenwerkers.

Tip: lees het E-zine

Bereid je voor door de volgende stukken te lezen:

Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Mentaal welzijn, veerkracht en jeugd: videosessie 2: De frustraties slaan naar binnen."?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er

Experts

 • 7
  Bianca Boender
  Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
 • 6
  Dick Smit
  Consulent / trainer / coach jongerenwerk en jeugdbeleid
 • 5
  Stephan Beute
  Jongerenwerker