Channel Jongerenwerk

Landelijk channel

Te vinden in dit channel:

Jongerenwerk Videosessies

Videosessie 9
jongerenwerk in coronatijd
Tijdstip:

Jongerenwerk: polarisatie in stedelijke versus niet-stedelijke gebieden

Met deze videosessie sluiten we aan demonstraties tegen politiegeweld en radicalisering. Het Kennisplatform Integratie en Samenleving onderzocht hoe jongeren in niet-stedelijke gebieden aankijken tegen mensen met een migratieachtergrond, hoe zij aan deze denkbeelden komen, en hoe jongerenwerkers omgaan met polarisatie en extreme ideeën onder jongeren. Welke vragen en behoeften hebben jongerenwerkers om polarisatie effectief aan te kunnen pakken? Ook hebben we verkend welke werkwijzen en tools momenteel al beschikbaar zijn.

Als aanvulling hierop willen we gaan weten hoe het jongerenwerk omgaat met thema’s als polarisatie en nepnieuws, wat doe je nu al? en waar heb je nog behoefte aan? In deze videosessie gaan we daarom in op twee verschillende thema’s aan de hand van casussen.

Keuze 1: Omgaan met polarisatie  in niet-stedelijke gebieden(intolerante of extreme houding naar andere bevolkingsgroepen)

Keuze 2: Omgaan met polarisatie in stedelijke gebieden

Keuze 3: Omgaan met nepnieuws in de online/offline wereld.

Omgaan met nepnieuws in de online/offline wereld

Omgaan met polarisatie in niet-stedelijke gebieden

Omgaan met polarisatie in stedelijke gebieden

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er
Videosessie 9
Kinderwerk in coronatijd
Tijdstip:

Videosessie “Kinderwerk nu en in de toekomst”

In de huidige coronacrisis bewijzen kinderwerkers dat zij meer kunnen en meer doen dan leuke clubjes voor kinderen organiseren. KINDERWERKERS ZIJN FRONTWERKERS IN DE BUURT!  Binnen enkele dagen kwamen zij met online activiteiten, lieten zij kinderen tekeningen maken voor ouderen in verpleeghuizen die geen bezoek meer kregen. Kinderwerkers brachten tasjes bij kinderen thuis met spelmateriaal en vroegen ouders dan ook of het goed met ze ging. Zij begrepen dondersgoed dat in sommige huishoudens de spanningen oplopen als ouders thuis werken, kinderen huiswerk moeten maken én daar moeten spelen omdat ze niet of beperkt naar buiten konden. Deze zomer zullen veel gezinnen niet op vakantie gaan. Overal in het land zijn kinderwerkers bezig met het opzetten van zomeractiviteiten! Kinderwerkers bieden een luisterend oor, pakken signalen op, schakelen maatschappelijk werk of Veilig Thuis in wanneer dat nodig is. Meer dan ooit heeft het kinderwerk haar preventieve functie bewezen. Ons motto is: voorkomen is beter!

De vraag tijdens deze videosessie die centraal staat is hoe het kinderwerk zich in de toekomst verder kan ontwikkelen en profileren. Hoe verzilveren we als kinderwerkers onze kansen? Wat geven we onze managers en bestuurders mee in hun contacten met gemeenten? Daarover gaat deze  videosessie over. Met een centrale presentatie van Maartje Konings, kinderwerker en gezinsondersteuner bij ContourdeTwern. Doe mee!

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er

Experts

 • 6
  Bianca Boender
  Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
 • 5
  Pink Hilverdink
  Prkatijkontwikkeling jongerenwerk, Maatschappelijke Diensttijd en internationale samenwerking
 • 5
  Dick Smit
  Consulent / trainer