Jongerenwerk Videosessies (archief)

Videosessie
Alle ins en outs over de do's en don'ts met betrekking tot subsidieaanvraag van Erasmus+ om samen met andere jongerenwerkers of jouw jongeren op uitwisseling te gaan.
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Pak je kans! En ga met jouw jongeren naar het buitenland!"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Wil jij jouw jongeren kennis laten maken met jongeren over de grens, door uitwisselingsprojecten, DiscoverEU (een soort “interrail ervaring”), European solidarity Corps (waar jongeren en maatschappelijke organisaties de wereld een beetje mooier kunnen maken). Wil je jongeren helpen met een tussenjaar en vrijwilligerswerk in Griekenland of op Malta (Internationaal vrijwilligerswerk voor jongeren tot 30 jaar)?


Of wil jij met jouw collega's ideeen en ervaringen uitwisselen met inspirerende collega’s in zo’n 31 Europese (en het mediteraans gebied/Balkan). 

Gun jij jouw jongeren de kans om op 1 van deze manieren kennis te maken met werken en leeftijdsgenoten over de grens? Schrijf je in voor deelname aan de videosessie over de mogelijkheden bij Erasmus +.
In deze videosessie krijg je meer informatie over wat Erasmus+ is en hoe je op een juiste manier een subsidieaanvraag doet voor jouw jongeren maar ook voor jou en je collega's. 

Floris Muller van het NJi en Amber Huskens namens de werkgroep international van BVJong zullen enthousiast vertellen over de mogelijkheden van het Erasmus+ programma en hun ervaringen delen.
Floris zal binnen de videosessie ons alle ins en outs vertellen over de do's en don'ts met betrekking tot subsidieaanvraag van Erasmus+
Amber (jongerenwerker in Castricum) vertelt over haar ervaring over haar studiebezoek in september 2020 met 4 Nederlandse collega’s in Hradec Kralove (Tsjechië) en heeft een inspirerende midweek gehad met jongerenwerkers daar. De topic was “samenwerking jongerenwerk met middelbare scholen” en in oktober 2021 zijn 5 Tsjechische jongerenwerkers een kijkje in onze keuken komen nemen. Een geweldige ervaring! 
Ook vertelt Amber over hoe ze een jongere ondersteund die een tussenjaar heeft en geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Griekenland of op Malta (Internationaal vrijwilligerswerk voor jongeren tot 30 jaar).
 

Bereid je voor door de volgende stukken te lezen:

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Videosessie Kinderwerk op de kaart. Extra belangrijk nu BSO gratis wordt."?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Jongerenwerk begint bij het kinderwerk. En kinderwerk is de start van het jongerenwerk.

Een sterke sociale basis opgroeien en opvoeden, in je buurt is met name nodig in die buurten waar opgroeien niet vanzelfsprekend van een leien dakje gaat. Samen leven begint in
leefbare en kindvriendelijke wijken, op scholen en bij het spelen. Kinderwerkers spelen een belangrijke rol bij een gezond opgroeiklimaat.  Wat is deze rol en hoe verhoudt zich dat met
de komst van gratis BSO?

Programma: 

11.00 uur start videosessie

Centraal gedeelte

 • Vertoning promo-film " kinderwerk over belang voor gemeenten.   En Ernst  Radius van Sociaal Werk Nederland vertelt hoe het kan inzetten
 • Uitleg Infographic en onderzoek "Kinderwerk anno 2021 door Mike Loef (Nederlands Jeugd Instituut) 
 • Uitleg nieuwe landelijke regeling voor gratis BSO en de  effect op de doelgroep: ( 1 oudergezinnen, bijstandsgezinnen) . Wat betekent dit voor het kinderwerk? 

Breakout-rooms:

vervolgens discussie in de break-out-room  aan de hand van 2 vragen:

 • Werk jij als kinderwerker samen met een BSO in jouw buurt? En hoe verloopt die samenwerking en hoe is deze tot stand gekomen? (bijvoorbeeld op jouw initiatief/ ze nemen deel aan jouw activiteiten, etc..) Werk je met hen samen?
 • Rol kinderwerk: Wat is het verschil tussen kinderwerk en BSO. Hoe zie jij jouw rol daarin?

Centraal vervolg:

 • Terugkoppeling,
 • nieuws over de landelijke dag van het kinder- en jongerenwerk op 17 mei 
 • afronding om 12.00 uur

Bereid je voor door de volgende stukken te lezen:

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoördinator, zzp-er
Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "AFGELAST !!! Deel twee - 2-luik seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren. Hoe ga je er mee om binnen het kinder-en jongerenwerk !?"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Op 17 februari 2022 was de eerste videosessie over het thema grensoverschrijdend gedrag.  We hebben we toen gehad voor morele dilemma's, zoals het constateren van grensoverschrijdend gedrag die we herkennen in ons werk aan de hand van de  Dilemma methodiek en het 7-stappenmodel. Donderdag 17 maart de 2e videosessie. Beide videosessies kan je los van elkaar volgen. Of kijk even de hand out terug (zie bijlage).

Op 17 maart  komt Daphne van de Bongardt,  Associate Professor bij Erasmus Universiteit meer uitleggen over wat grensoverschrijdend gedrag is en hoe te handelen. Daphne is oprichter en projectleider van het Erasmus Love Lab. Het interdisciplinaire onderzoeksteam van het Erasmus Love Lab onderzoekt intieme relaties, liefde en seksualiteit. Het onderzoeksgebied gaat over relationele en seksuele gezondheid tijdens de hele levensloop, relationele en seksuele ontwikkeling van jongeren, positieve en negatieve aspecten van intieme relaties en seksualiteit en de rol van relevante biologische, psychologische, sociaal-culturele aspecten.

Daphne zal met ons haar kennisdelen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren. En over wat en hoe ermee om te gaan. Daarna praten we in breakoutrooms verder met elkaar over hoe je in gesprek kunt met kinderen en jongeren over dit onderwerp.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoördinator, zzp-er

Experts

 • 9
  Dimitri Hiy
  Directeur DA Systems B.V. | Social Effect
 • 8
  Bianca Boender
  Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
 • 7
  Dick Smit
  Consulent / trainer / coach jongerenwerk en jeugdbeleid