Channel Jongerenwerk

Landelijk channel

Jongerenwerk Videosessies (archief)

Videosessie
Hoe zorgen we als kinder- en jongerenwerkers dat jongeren gemotiveerd blijven om zich nog zeker tot de zomer aan de corona-regels te houden? Hoe zorgen we voor perspectief?
Tijdstip: Deelname gesloten

#Nogffvolhouden. -

Mocht je de zoomlink niet ontvangen hebben: 

https://us02web.zoom.us/j/85182129094?pwd=UG1IaGltazVKTEF4S0J5V0o0QjF6dz09

Wat kunnen wij als kinder- of jongerenwerkers doen om jongeren te motiveren nog zeker tot de zomer vol te houden wat betreft de coronaregels. En hoe bieden we kinderen en jongeren daarbij perspectief. 

De vaccinatie is deze week gestart; jongeren 18+ worden volgens de plannen pas rond de zomer gevaccineerd; jongeren 18- hoeven (nog) niet gevaccineerd te worden; de lockdown duurt nog even én de lentekriebels komen er aan…

Kernvraag

 • Hoe zorgen we dat jongeren gemotiveerd blijven om zich nog zeker tot de zomer aan de corona-regels te houden?
 • Wat kunnen wij als kinder- of jongerenwerkers hierbij betekenen?
 • Wat zou er moeten/kunnen  gebeuren vanuit het kinder- en jongerenwerk? Bijvoorbeeld: a. organiseren activiteiten (wintergames-subsidies lopen door naar Lentegames); of bijvoorbeeld een nieuwe jongerenwerk-campagnes (vergelijkbaar met #NoShank)  liefst met zoveel een lokale uitstraling. Of hebben jullie andere suggesties om jongeren te blijven motiveren.(het programmma wordt nog verder uitgewerkt)
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "#Nogffvolhouden. -"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er
Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten

Presentatie Onderzoek stand van zaken kinderwerk anno 2021 - https://us02web.zoom.us/j/83633676767

in 2020 heeft NJI een onderzoek gedaan naar de zaken van het kinderwerk. Het onderzoek geeft inzicht in de rol en positie van het kinderwerk. Het laat de betekenis van het kinderwerk zien, juist in Coronatijden. Het onderzoek biedt  handvatten om de kracht van het kinderwerk beter te benutten. Met behulp van de reacties van 228 kinderwerkers uit 82 gemeenten en de ervaringsverhalen van kinderwerkers gaan we verder aan de slag. En we bekijken hoe we het onderzoek kunnen gebruiken om de preventieve rol van ons werk lokaal te versterken. Daar liggen de uitdagingen! Na afloop van de videosessie is het onderzoek en de infographic beschikbaar!

 

Het programma van deze belangrijke videomeeting: 

1. Een presentatie van Mike Loef (NJi) met de belangrijkste  conclusies én van de mooie infographic kinderwerk 2021 die hiervan gemaakt is.

2. Vervolgens 3 presentaties vanuit Den Haag; Deventer en Almere onder het motto "kinderwerk als belangrijke partner in de samenwerking met school, opvang, wijkagent; sociale wijkteam en gemeente, etc. Dat moeten we nog meer uitstralen".

3. In de breakout-groepen staat de vraag centraal" Hoe versterk je het kinderwerk, in de relatie met de partners in de wijk? " 

4 gezamenlijke afronding en verdere afspraken over het benutten van het onderzoek om de positionering van het kinderwerk te versterken  

Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Presentatie Onderzoek stand van zaken kinderwerk anno 2021 - https://us02web.zoom.us/j/83633676767"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er
Videosessie
Verder na het succes van NoShank een gezamenlijke campagne van jongerenwerkers
Tijdstip: Deelname gesloten

Sterk Jongerenwerk - Sterke jongerenwerkcampagnes

Join Zoom Meeting  https://us02web.zoom.us/j/87366604081

Eind augustus ging de jongerenwerkcampagne NO SHANK viraal. Een groot succes en  gedeeld door jongerenwerkers uit maar liefst  80 gemeenten . Het jongerenwerk kwam op het NOS journaal, bij Radio Fun XL. En in veel regionale kranten was er volop aandacht voor deze campagne tegen messen- en wapengebruik. Samen sterk als jongerenwerkers.

Tijdens de videosessie kijken we terug op de jongerenwerkcampagne NO SHANK. Maar kijken we vooral vooruit ! Wat is de impact van zulke jongerenwerk-campagne? Hoe kunnen we het nog verbeteren? Hoe kunnen we met deze gezamenlijke campagnes vaker landelijk in beeld komen. Welke campagnes kunnen we nog meer organiseren?  En hoe kunnen we als jongerenwerkers ook aansluiten bij andere (landelijke) jongerencampagnes.

 • Centraal gesprek terugblik No Shank-campagne: wat zijn de successen; wat zijn de lessen van deze campagne ? Hoe kunnen we het verbeteren voor een volgende keer.
 • Voorbeeld landelijke lachgascampagne: Thomas Rietveld zal middels een korte presentatie uitleggen wat de inhoud van de campagne is en welke materialen er beschikbaar komen, die de jongerenwerkers kunnen gebruiken in hun gesprek met jongeren

Vervolgens verder met elkaar in gesprek in breakoutgroups, met de volgende vragen:

 • Wat zijn de successen en lessen uit de campagne Noshank?
 • Welke nieuwe gezamenlijke campagnes jongerenwerk zouden we kunnen organiseren ideeën en onder welke voorwaarde?
 • Hoe sluit het jongerenwerk goed aan bij landelijke campagne, zoals de komende lachgascampagne, die in november van start gaat. 

Deze videosessie wordt georganiseerd door BVjong/Channel jongerenwerk. Deelname is gratis.

Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Sterk Jongerenwerk - Sterke jongerenwerkcampagnes"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoƶrdinator, zzp-er

Experts

 • 6
  Dick Smit
  Consulent / trainer / coach jongerenwerk en jeugdbeleid
 • 6
  Bianca Boender
  Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
 • 5
  Niko de Groot
  Adviseur BVjong, projectcoördinator, zzp-er