Kinder-en Jongerenwerk Videosessies (archief)

Videosessie
Alle ins en outs over de do's en don'ts met betrekking tot het register kinder-en jongerenwerk.
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Register kinder- en jongerenwerk? Waarom zou ik dat doen?"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Je blijven ontwikkelen in je vak, je kwaliteiten vastleggen, het vak professionaliseren. Dat is de reden dat we het register kinder-en jongerenwerk hebben ontwikkeld.

Werkgevers en gemeentes stellen steeds vaker een registratie verplicht. Ben jij een kinder- en/of jongerenwerker en wil je goed voorbereid zijn? Sluit aan bij onze videosessie op 17 november om 11:00uur!

In de videosessie behandelen we de volgende zaken:

 • Waarom het goed is om je te registreren en hoe je dat kunt doen.
 • Een geregistreerde jongerenwerker vertelt over het registratietraject en hoe het register aan kan sluiten bij je persoonlijke ontwikkeling.
 • Medewerkers van Registerplein geven praktische informatie over het online dossier.
 • Ben je werkgever of beleidsmedewerker bij de gemeente? Wil je weten waarom kinder- en jongerenwerkers zich registreren? Dan is deze videosessie ook voor jou. Tijdens de videosessie is gemeente Rotterdam aanwezig om te vertellen waarom zij het register meegenomen hebben in hun opdracht naar de professionals toe.

Interessant voor: jongerenwerkers, kinderwerkers, medewerkers van organisaties die jongerenwerk aanbieden, beleidsmedewerkers Jeugd die werken bij een gemeente.

Deelname gesloten
Profielfoto van Martine Broere Profielfoto van Peter de Koning Profielfoto van Karolina Pozarnicka Profielfoto van Désirée Kroon Profielfoto van Annebeth Barendregt Profielfoto van Jasper Ronkes Profielfoto van Mariëlle Sallomons Profielfoto van Saskia Nout Profielfoto van Manon de Graaf Profielfoto van Lieke Bakx Profielfoto van Shanti Bishesar Profielfoto van Joost Kock Profielfoto van Molly Dost Profielfoto van Angela Strubbe Profielfoto van Daphne Lankhorst Profielfoto van Martijn Veerman Profielfoto van Barbara del Court König Profielfoto van Anita van Mourik Profielfoto van Marissa van Enthoven Profielfoto van Thomas Dollevoet Profielfoto van Zeynep Bal Profielfoto van Sonja Piket Profielfoto van Cherynn van Kalmthout Profielfoto van Leonie Pachen Profielfoto van Maryam M Profielfoto van Niko de Groot Profielfoto van Nicole Honingh Profielfoto van Elisa Heijkoop Profielfoto van Alie Klompmaker Profielfoto van Dick Smit Profielfoto van Nina van Meerten Profielfoto van Sandra Bon Profielfoto van Michel Weening Profielfoto van Sylvia Hollander Profielfoto van Bianca Boender
Profielfoto van Bianca Boender

De conference beheerder is:

Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
Videosessie
Alle ins en outs over de do's en don'ts met betrekking tot subsidieaanvraag van Erasmus+ om samen met andere jongerenwerkers of jouw jongeren op uitwisseling te gaan.
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Pak je kans! En ga met jouw jongeren naar het buitenland!"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Wil jij jouw jongeren kennis laten maken met jongeren over de grens, door uitwisselingsprojecten, DiscoverEU (een soort “interrail ervaring”), European solidarity Corps (waar jongeren en maatschappelijke organisaties de wereld een beetje mooier kunnen maken). Wil je jongeren helpen met een tussenjaar en vrijwilligerswerk in Griekenland of op Malta (Internationaal vrijwilligerswerk voor jongeren tot 30 jaar)?


Of wil jij met jouw collega's ideeen en ervaringen uitwisselen met inspirerende collega’s in zo’n 31 Europese (en het mediteraans gebied/Balkan). 

Gun jij jouw jongeren de kans om op 1 van deze manieren kennis te maken met werken en leeftijdsgenoten over de grens? Schrijf je in voor deelname aan de videosessie over de mogelijkheden bij Erasmus +.
In deze videosessie krijg je meer informatie over wat Erasmus+ is en hoe je op een juiste manier een subsidieaanvraag doet voor jouw jongeren maar ook voor jou en je collega's. 

Floris Muller van het NJi en Amber Huskens namens de werkgroep international van BVJong zullen enthousiast vertellen over de mogelijkheden van het Erasmus+ programma en hun ervaringen delen.
Floris zal binnen de videosessie ons alle ins en outs vertellen over de do's en don'ts met betrekking tot subsidieaanvraag van Erasmus+
Amber (jongerenwerker in Castricum) vertelt over haar ervaring over haar studiebezoek in september 2020 met 4 Nederlandse collega’s in Hradec Kralove (Tsjechië) en heeft een inspirerende midweek gehad met jongerenwerkers daar. De topic was “samenwerking jongerenwerk met middelbare scholen” en in oktober 2021 zijn 5 Tsjechische jongerenwerkers een kijkje in onze keuken komen nemen. Een geweldige ervaring! 
Ook vertelt Amber over hoe ze een jongere ondersteund die een tussenjaar heeft en geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Griekenland of op Malta (Internationaal vrijwilligerswerk voor jongeren tot 30 jaar).
 

Bereid je voor door de volgende stukken te lezen:

Deelname gesloten
Profielfoto van Dick Smit Profielfoto van Stephan Beute Profielfoto van Floris Muller Profielfoto van Miranda Heemskerk Profielfoto van Mireille Unger Profielfoto van Anoeshka Poulino Profielfoto van Naomi Kamerman Profielfoto van Jordy van der Varst Profielfoto van Kayleigh Bolink Profielfoto van Sylvia Hollander Profielfoto van Jan Robert Sneek Profielfoto van Henk Zeven Profielfoto van Sytse Meijer Profielfoto van Gerard de Pagter Profielfoto van Ghirmatsion Weldeyesus Profielfoto van Petra Smits Profielfoto van Thomas Dollevoet Profielfoto van Nathalie Oldenstam Profielfoto van Claudia Brand Profielfoto van Kathleen Veldhuis Profielfoto van Anna-Laura van Eeden Profielfoto van Jamal Aoulad m'hand issa Profielfoto van Bianca Boender
Profielfoto van Bianca Boender

De conference beheerder is:

Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Videosessie Kinderwerk op de kaart. Extra belangrijk nu BSO gratis wordt."?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Jongerenwerk begint bij het kinderwerk. En kinderwerk is de start van het jongerenwerk.

Een sterke sociale basis opgroeien en opvoeden, in je buurt is met name nodig in die buurten waar opgroeien niet vanzelfsprekend van een leien dakje gaat. Samen leven begint in
leefbare en kindvriendelijke wijken, op scholen en bij het spelen. Kinderwerkers spelen een belangrijke rol bij een gezond opgroeiklimaat.  Wat is deze rol en hoe verhoudt zich dat met
de komst van gratis BSO?

Programma: 

11.00 uur start videosessie

Centraal gedeelte

 • Vertoning promo-film " kinderwerk over belang voor gemeenten.   En Ernst  Radius van Sociaal Werk Nederland vertelt hoe het kan inzetten
 • Uitleg Infographic en onderzoek "Kinderwerk anno 2021 door Mike Loef (Nederlands Jeugd Instituut) 
 • Uitleg nieuwe landelijke regeling voor gratis BSO en de  effect op de doelgroep: ( 1 oudergezinnen, bijstandsgezinnen) . Wat betekent dit voor het kinderwerk? 

Breakout-rooms:

vervolgens discussie in de break-out-room  aan de hand van 2 vragen:

 • Werk jij als kinderwerker samen met een BSO in jouw buurt? En hoe verloopt die samenwerking en hoe is deze tot stand gekomen? (bijvoorbeeld op jouw initiatief/ ze nemen deel aan jouw activiteiten, etc..) Werk je met hen samen?
 • Rol kinderwerk: Wat is het verschil tussen kinderwerk en BSO. Hoe zie jij jouw rol daarin?

Centraal vervolg:

 • Terugkoppeling,
 • nieuws over de landelijke dag van het kinder- en jongerenwerk op 17 mei 
 • afronding om 12.00 uur

Bereid je voor door de volgende stukken te lezen:

Deelname gesloten
Profielfoto van Naomi Kamerman Profielfoto van Linda Rijssemus-Bouwmeester Profielfoto van Lydia Corporaal Profielfoto van Bianca Boender Profielfoto van Mike Loef Profielfoto van Danique Vette Profielfoto van Saskia Nout Profielfoto van Aaronette Holder Profielfoto van Michiel de Boer Profielfoto van Noortje Beukeboom Profielfoto van Vincent Wartena Profielfoto van Isra Khazai Profielfoto van Nina van Meerten Profielfoto van Myrna Welten Profielfoto van Karien Knoester Profielfoto van Corrien Janson Profielfoto van Ernst Radius Profielfoto van Wanda Broers Profielfoto van Marije Talstra Profielfoto van Gwen Claasz Coockson Profielfoto van Alie Klompmaker Profielfoto van Alvy Felter-Rakimin Profielfoto van Esther Blok Profielfoto van Anniek Muselaers Profielfoto van Sera Willemsen Profielfoto van Joyce Verhoef Profielfoto van Ilse Brummelhuis Profielfoto van Natascha Essing Profielfoto van Floris Muller Profielfoto van Mariska De Haan Profielfoto van Asmaa Darkaoui Profielfoto van Suzanne Fischer Profielfoto van Martin Kamp Profielfoto van Malou Durve Profielfoto van Mimoun Ben aissa Profielfoto van Niko de Groot
Profielfoto van Niko de Groot

De conference beheerder is:

Adviseur BVjong, projectcoördinator, zzp-er

Experts

 • Profielfoto van Bianca Boender 9
  Bianca Boender
  Directeur methodiekontwikkelaar/trainer
 • Profielfoto van Dimitri Hiy 9
  Dimitri Hiy
  Directeur DA Systems B.V. | Gecertificeerde ICT voor welzijn
 • Profielfoto van Dick Smit 8
  Dick Smit
  Consulent / trainer / coach jongerenwerk en jeugdbeleid