Tijdlijn Kinder-en Jongerenwerk

Profielfoto van Mark Lettinga

Eind vorig jaar heb ik een webinar opgenomen voor mensen die verslaving tegenkomen in hun werk bij cliënten. Voor degene die het webinar nog niet gezien hebben, deel ik hem graag nog een keer:

'hoe ga je om met een verslaafde?'

Profielfoto van Margriet Oosterhuis

Er is veel kennis en ervaring in het jongerenwerk, waarvan we ook in Nederland kunnen leren. Daarom heeft Youth Wiki in samenwerking met het NJi een artikel samengesteld over het jongerenwerk van Europa. In het artikel ‘Jongerenwerk in Europa’ nemen we je mee dwars door Europa langs voorbeelden van beleid, activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Laat je inspireren door de ervaringen van anderen in Europa en ga ermee aan de slag in je eigen werk.

Lees nu het artikel; https://www.nji.nl/publicaties/jongerenwerk-in-europa-grote-variatie-met-een-stevige-basis

Youth Wiki is een online platform met informatie over jeugdbeleid in 33 Europese landen. In de Youth Wiki is informatie verzameld over tien thema’s, zoals participatie, werkgelegenheid, onderwijs, sociale inclusie en jongerenwerk.

Profielfoto van Nathalia Kemble

Oproep! Lessons learned

Ik ben op zoek naar professionals die werken met jeugd, die hun ervaring met mij wil delen.

Soms blijft een kind of gezin je altijd bij, omdat jij als professional er iets van geleerd hebt. Iets wat je nooit meer moet doen of juist wel, of ontdekt dat het helpen ook in iets heel anders kan zitten. Herken je dit, en wil je jouw opgedane les met mij delen? Stuur mij een bericht ( door op mijn naam te klikken) en dan neem ik contact met je op.

Groetjes, Nathalia

Profielfoto van Quincy Krijger

Ken jij kinderen, jongeren, ouders of verzorgers die vrijwillige jeugdhulp ontvangen? Dan komen de Kinderombudsman en de Nationale ombudsman graag met hen in contact! Wij horen graag van hen in hoeverre zij vinden dat zij mee kunnen beslissen over hun eigen jeugdhulp. Zie ook de video hieronder.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op onze website: https://bit.ly/kinderombudsman-jeugdhulp.

Heb jij of heeft een mogelijke deelnemer vragen? Dan kan je mailen naar jeugdhulp@nationaleombudsman.nl of WhatsAppen naar 06 29 29 20 52.

Vind je dit een belangrijk onderwerp en wil je de oproep buiten dit platform verspreiden, bijvoorbeeld via LinkedIn of Instagram? Dat kan! Onderstaande video staat ook als post op die platforms. Zie https://bit.ly/linkedin-jeugdhulp en https://bit.ly/instagram-jeugdhulp.

Bianca Boender heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Mai Groenevelt

Leer op een positieve manier bijdragen aan de seksuele en relationele vorming van
jongeren tijdens het slotsymposium van Het hoort erbij!

Ben jij (toekomstig) professional werkzaam in de preventieve jeugdhulp? Leid je zulke professionals op? Ben je bestuurder of beleidmaker in jouw organisatie en wil je weten hoe je team te professionaliseren op dit thema? Werk je voor een gemeente en houd je je bezig met zorg en jeugd? Dan is dit een symposium voor jou.

Volg tijdens de bijeenkomst workshops en neem kennis van de uitkomsten van dit tweejarig praktijkwetenschappelijk onderzoek in Amsterdam, Zaanstad en Haarlem.

Donderdag 25 januari 2024 van 13.00 tot 17.00 uur
Hogeschool Inholland
Boelelaan 1109 Amsterdam

Meer informatie aan aanmelden? Zie: https://www.inholland.nl/onderzoek/lectoraten/jeugd-en-samenleving/slotsymposium-het-hoort-erbij/